Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Leikkikoulun info

Oppilaaksi leikkikouluun

Leikkikouluun haetaan mukaan. Leikkikoulun haku etenee seuraavalla tavalla.

Ensimmäinen vaihe, hakija ilmoittautuu hakulomakkeella.

Toinen vaihe, osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelu voidaan toteuttaa videohaastatteluna tai lähihaastatteluna leikkikoulussa.

Kolmas vaihe, Valituille hakijoille ilmoitetaan noin viikon sisään haastattelusta ovatko he saaneet paikan. Osa hakijoista saattaa saada paikan hakujonosta.

Neljäs vaihe, Valittu hakija ottaa paikan vastaan ja ilmoittautuu leikkikouluun.

Toiminta-aika

Leikkikoulutoiminta on sekä syys- että kevätlukukausina 16 viikkoa. Toimintaa ei järjestetä syys/talvilomalla eikä kansallisina juhlapyhinä. Toiminta alkaa elokuun puolivälissä syyslukukaudella ja jatkuu joulukuun puoliväliin. Kevätlukukausi on tammikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin. Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan kauden alkaessa. Lukukausi sisältää kaikki 16 viikkoa lähiopetusta, eli aikataulut on suunniteltu niin, että juhlapayhät tai lomat eivät osu opetuskerroille.

Missä leikkikoulu sijaitsee?

Leikkikoulu sijaitsee Helsingin Haagassa. Leikkikoulun pihalla on paljon tilaa autoille. Leikkikouluun pääsee kätevästi myös busseilla, junalla sekä Raidejokeri-linjalla.

Osoite: Nuijamiestentie 3a, 2.krs., 00400 Helsinki.

Hinnasto

Leikkikoulun hinnasto / lukukausi

1 aamupäivä viikossa maksaa 980€

2 aamupäivää viikossa maksaa 1760€

Mitä hinta sisältää

Hinta sisältää laadukkaan opetuksen Vipeltävän Siilin opetussuunnitelman mukaisesti. Opetusta opettaa varhaiskasvatuksen opettaja.

Opetus toteutetaan pienryhmässä, johon haetaan mukaan.

Vipeltävän Siilin leikkikoulun oppilaat saavat aloittaessan aloituspakkauksen, johon on valikoitu erinomaisia laatutuotteita. Aloituspakkaus sisältää mm. leikkikoululaisen oman kirjan, paidan, huomioliivin sekä leikkikouluun soveltuvat sisätossut.

Opetussuunnitelma

Vipeltävän Siilin leikkikoulussa on oma opetussuunnitelmansa. Opetussuunnitelma on jaksoitettu niin, että ne lapset, jotka käyvät 1 aamupäivän viikossa saavat perustaidot eri osa-alueilla. Kaksi kertaa viikossa käyvät lapset saavat kattavat taidot eri osa-alueilla. Opetusuunnitelma on suunniteltu niin, että peräkkäisinä päivinä ei ole sama painotus eri toiminnoissa, vaan jos tiistaina on liikuntaan painotettu opetus, on keskiviikkona painotus kädentaidoissa. Seuraavalla viikolla taas tiistaina on pääpaino musiikissa ja keskiviikkona kognitivisten taitojen harjoittelussa. Näin joka viikko lapset saavat uutta pedagogista opetusta eri osa-alueilta ja pääsevät vapaan toiminnan hetkenään syventämään opittuja taitoja sekä lähikehityksen vyöhykkeellä olevia, heitä kiinnostavia aihealueita.

Leikkikoulun tilat ja arvot

Tarjoamme laadukasta opetusta opetukseen suunnitellussa tilassa. Tilamme on esteettisesti kaunis ja rauhallinen, jolloin tilaa jää lapsen omalle ajattelulle ja huomioille. Tilassamme on laadukkaat oppimisvälineet sekä tarkoin pohditut lasten lelut vapaan toiminnan ajalle. Käytössämme on lisäksi aulatila ruokailua ja isompia kädentaidon töitä varten sekä 150m2 suuri liikuntatila. Käytössämme on myös pukuhuonetila, vessat, keittiö ja suihkutila.

Tarvikkemme ovat tyylillä valittuja. Käytössämme on sekä uusia tarvikkeita ja huonekaluja sekä myös laadukkaita second hand -tuotteita. Vihreät arvot ja vastuullinen kulutus on osa leikkikoulumme pedagogista pohjaa.

Koti ja leikkikoulu

Leikkikoulu tarjoaa ensiluokkaista pedagogista opetusta alle kouluikäisille lapsille. Vipeltävän Siilin leikkikoulussa keskitymme tekemään ja oppimaan erilaisia asioita.

Vipeltävän Siilin leikkikoulussa ei anneta uskonto-opetusta. Toiminnassamme näkyy vuodenaikojen vaihtelut sekä erilaiset kauden juhlat, kuten joulu tonttuineen ja pääsiäinen tipuineen ja noitineen.

Vipeltävän Siilin leikkikoulussa harjoittelemme erilaisia taitoja itse tehden ja kokien. Teknologinen kasvatus ja esimerkiksi erilaisten älylaitteiden käyttö on mukana toiminnassamme vain pedagogisin osin.

Leikkikoulussa lapset ovat oppimassa erilaisia taitoja. Suosittelemme, että perheet jatkavat taitojen harjoittelua ja vahvistamista myös kotona. Kun pallon käsittelyn ohjeistusta ja oppia tulee leikkikoulussa, on kotona hyvä vahvistaa näitä taitoja yhdessä vanhemman kanssa.